POSUŠENE JAGODE ARONIJA Z GORIČKEGA
Posušene jagode aronija z Goričkega so zanimiv, okusen in zdrav prigrizek. Jagode posušimo pri nizkih temperaturah do 35° C, da ohranimo vitamine in druge koristne sestavine, ki bi pri višjih temperaturah lahko razpadle. Tako izdelku ohranimo polnovrednost in koristnost.
Posušene jagode aronije z Goričkega pakiramo v papirno embalažo, ki je z notranje strani povoskana, da jagode zaščitimo pred zunanjo vlago.
Posušene jagode so primeren prigrizek v zimskih popoldnevih pred televizorjem ali med posedanjem ob mizi in pogovori. Zagotovo presenetijo vaše obiskovalce, ko jih preprosto postavite na mizo z drugim sušenim sadjem.
Posušene jagode lahko uporabimo za pripravo okusnih in zdravih kompotov, ki so priljubljeni med otroci. Tako jim na okusen način okrepimo imunski sistem in jih malce zaščitimo pred jesensko zimskim tegobami.
Staršem pridejo posušene jagode prav, ko je potrebno popestriti vedno bolj popularno pijačo gin tonic. Posušene jagode mu dajo zanimiv okus in lepo roza obarvanje.
Uporabimo jih lahko tudi kot popestritev pri serviranju žganja ali grenčic.
Domače kuharice in kuharji pa jih lahko koristno uporabijo pri pripravi sadnega kruha, šarkljev ali muffinov.
Za hiter in zdrav zajtrk jih lahko dodamo kašam, mueslijem ali granoli.
Z 10-15 posušenimi jagodami aronije lahko preženete rahle nevšečnosti z urinarnim traktom. Kaže, da so celo bolj učinkovite od brusnice.
Aronija vsebuje več vitamina C kot limone, pomaranče, granatno jabolko ali ameriška borovnica.
Zaradi odlične obstojnosti in enostavne prenosljivosti so posušene jagode aronija z Goričkega zanimovo darilo za vaše sorodnike, prijatelje ali sodelavce. Presenetite jih s koščkom zdravja, narave in sonca iz Krajinskega parka Goričko.
Showing the single result
