SOK ARONIJA Z GORIČKEGA

Sok Aronija z Goričkega je naravna rešitev za boljše počutje in okrepitev vašega imunskega sistema. Sok je 100% in brez dodanega sladkorja, vode, barvil, konzervansov ali drugih dodatkov. Sok je bil pripravljen neposredno po ročni trgatvi, ki jo običajno opravimo v drugi polovici avgusta. Za daljšo stabilnost sok pasteriziramo neposredno po polnjenju.

Polnimo ga samo v povratne steklenice, saj se trudimo, da bi se naš nasad in proizvodnja približala načelu “zero waste”. Sok aronija z Goričkega je najučinkovitejši, če ga uživamo brez dodanega sladkorja in drugih dodatkov.

Aronija je naravni način za znižanje pritiska in holesterola. Kardiprotektivno naj bi delovala predvsem zaradi vsebnosti antocijanov. Vlogo pri zniževanju stopnje lipidov v krvi pa naj bi bilo posledica vsebnosti niacina in različnih polifenolnih aktivnih snovi. Zaradi vsebnosti folne kisline ga priporočajo tudi nosečnicam. Nekatere študije kažejo tudi na koristno delovanje aronije v po kemoterapiji. Aronija in izdelki iz aronije so naravni antioksidant, ki je učinkovitejši od ameriške borovnice, rdečega grozdja ali granatnega jabolka. Aronija in izdelki iz aronije vsebujejo višjo koncentracijo vitamina C kot limone ali pomaranče. Aronija zaradi svoje antioksidativne kapacitete blagodejno oziroma zaščitno deluje tudi na jetra. Aronija  je učinkovita tudi v okrepitvi obrambe pred virusi.

Odlikuje ga svežina in rahla grenčica in trpkost. Če je za vas sok preveč trpek ga lahko mešate  z jabolčnim ali borovničevim sokom. Lahko ga mešate tudi z mineralno vodo ali dodate kompotom. Sok aronija z Goričkega uživajte  dvakrat dnevno na poln želodec do 1 dcl dnevno. Svetujemo, da sok shranjujete v hladnih in temnih prostorih. Po odprtju pa sok hranite v hladilniku in ga porabite v 14 dneh.

Showing all 2 results